Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Сейм Польщі змінив Угоду про малий прикордонний рух з Україною

Польський Сейм надав повноваження президентові Польщі ратифікувати протокол, який змінює Угоду про малий прикордонний рух з Україною. Зміни стосуються продовження терміну перебування у прикордонній зоні з 60 до 90 днів. Зміни в Угоді про малий прикордонний рух (МПР) були підписані в грудні 2014 року у Варшаві президентами Польщі і України Броніславом Коморовським та Петром Порошенком.

Ще однією зміною у законі передбачено звільнення від оплати консульських зборів заявників, які клопочуться про видачу їм другого і наступного дозволу МПР.

Третя зміна стосується скорочення часу очікування видачі дозволу та уможливлення подачі документів у центрах, які знаходяться у тих містах, де немає консульських установ.

Окрім того, скасований обов’язок медичного страхування під час перебування у прикордонній зоні. Оплати за медичні послуги особи із дозволом на малий прикордонний рух здійснюватимуть за власний кошт.

Доповнено також список населених пунктів у прикордонній зоні, де діятиме дозвіл у рамках МПР: це три адміністративні одиниці у Волинській області та одна у Львівській. Малий прикордонний рух між Польщею та Україною діє від 2009 року. 

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ