Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Сезон кліщів: у волинянки підтвердили вірусний енцефаліт

Природні умови Волині є сприятливими для формування природно-осередкових інфекцій

Фото: Depositphotos

На Волині підтвердили випадок захворювання на кліщовий вірусний енцефаліт у 30-річної жительки Ковельського району. Інфікування відбулося через укус кліща в лісостеповій зоні поблизу селища Ратного.

Про це у фейсбуці повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Хворобу у волинянки підтвердили епідеміологи лабораторним методом. Перші симптоми захворювання у жінки — підвищення температури тіла, головний біль — у жінки з’явилися наприкінці квітня. Зараз волинянка перебуває на стаціонарному лікуванні.

Епідеміологи зазначили, що селище Ратне з 2018 року є ензоотичним щодо кліщового вірусному енцефаліту. Останній випадок захворювання у цьому селищі був зареєстрований у листопаді 2020 року.

У Ковельському районі, додали в центрі контролю та профілактики хвороб, реєструється до 90 % всіх випадків хвороби в області, а загалом в області є понад 40 ензоотичних територій щодо кліщового вірусного енцефаліту.

«Природні умови Волині є сприятливими для формування природно-осередкових інфекцій, зокрема, тих, що передаються через укуси кліщів. З початку 2000-х поодинокі випадки КВЕ реєструють на території Камінь-Каширського, Ковельського та Луцького районів. За останні 10 років на Волині на нього занедужали 22 людини», — додали в центрі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ