Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Шабунін прокоментував затримання Насірова

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін на своїй сторінці у Facebook прокоментував вчорашнє, 2 березня, затримання голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Нагадаємо, вчора, 2 березня, детективи НАБУ  затримали Романа Насірова.

Слідство вважає, що Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров протягом 2015 - 2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр».

Протягом зазначеного періоду Роман Насіров самостійно прийняв незаконні рішення про розстрочення грошових зобов’язань вказаних підприємств, які не мали на це законних підстав та не надали належні для цього документи. Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обргрунтування та законних підстав, що спричинило державі підтверджену висновком експерта шкоду близько 2 млрд. гривень.

Як писало Гал-інфо, Назар Холодницький, заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури буде клопотати про обрання тримання під вартою Голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та відсторонення його від посади. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ