Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще 12 територіальних громад на Львівщині отримали «школярики»

Сьогодні, 26 жовтня, у 12 громад Львівщини вирушили нові шкільні автобуси. Їх закупили замість тих, які вилучили на потреби армії, а також тих, у яких завершується термін експлуатації.
Фото: ЛОВА

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів, що загалом Львівщина централізовано придбала 126 автобусів для територіальних громад області. Перші 25 передали 19 жовтня. Сьогодні ж відбулася передача другої партії транспорту.

Нові шкільні автобуси отримали такі громади: Новояричівська, Солонківська, Буська, Підкамінська, Поморянська, Журавненська, Миколаївська, Моршинська, Белзька, Великомостівська, Лопатинська та Радехівська.

До кінця року потребу у транспорту для підвезення учнів в області планують закрити на 80%. 

Шкільні автобуси мають необхідну комплектацію для перевезення дітей з інклюзією. 

«Ми дуже задоволені, що отримали новий автобус, адже нашій громаді він є вкрай потрібним. Зважаючи на те, що абсолютна більшість комплектуючих є українського виробництва, ремонт та обслуговування не буде проблематичним. Ми зіштовхуємося з відсутністю запчастин іноземного виробництва, тому українські комплектуючі повинні розв'язати цю проблему», – розповів голова Новояричівської територіальної громади Петро Соколовський.

Зазначимо, що шкільні автобуси закупили коштом співфінансування освітньої субвенції з державного бюджету, обласного бюджету та коштів територіальних громад залежно від їхньої фінансової спроможності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ