Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще 8 «школяриків» вирушать сьогодні у громади області: зведення ЛОВА

По одному шкільному автобусу відправились у Городоцьку, Золочівську, Великомостівську, Радехівську, Червоноградську та Судововишнянську, два – у Сокальську.
Фото: Львівська ОДА

Фото архівне 

Як повідомляє очільник Львівської ОВА Максим Козицький, ці шкільні автобуси адміністрація закупила централізовано коштом обласного бюджету, за співфінансування територіальних громад та залишкові кошти освітньої субвенції.

"Загалом придбали 126 «школяриків». Нові автобуси слугуватимуть замість тих, які громади віддали на потреби ЗСУ або тих, які потребують заміни через тривалий термін експлуатації. Цьогоріч плануємо повністю закрити потребу нашої області у транспорті для довезення учнів",  − йдеться в повідомленні.

Козицький також розповів про інші важливі події, що трапились на території області упродовж доби.

− Доба минула без повітряних тривог.

− Евакуаційними потягами зі зон активних бойових дій у Львівську область приїхали ще 42 людини.

− До Перемишля з нашої області потягами вирушили 1383 ВПО.

− Орденом «За мужність» III ступеня нагородили (посмертно) бійця 103 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ Михайла Редьку зі Золочівського району. Воїн загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині у вересні 2022 року.

− П’ятнадцять територіальних громад Львівщини реалізують програми з енергозбереження. Це дозволить установам зекономити до 10% видатків на енергоносії, а це приблизно 24 млн гривень.

− У Львівському геріатричному пансіонаті замінили 100 балконних блоків. Це зробив фонд «Допоможемо разом» за фінансової підтримки партнерів CORE.

− ЮНІСЕФ передав генератор, потужністю 80 кВт, для Старосамбірського водоканалу, а також близько 1300 наборів шкільних наплічників для учнів початкових класів Самбірського району.

− Під час ярмарку у Новояворівській школі №3 учні, вчителі й батьки зібрали 10 тисяч гривень. Ці кошти передали БФ «Місто добрих людей» для купівлі квадрокоптера воїнам 66 батальйону 103 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ