Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Ще одній російській артистці заборонили в'їзд до України

​Сьогодні вночі, 14 травня, в аеропорту «Жуляни» прикордонники не пропустили до України ще одну артистку з РФ. І знову причиною відмови стали відвідини окупованого Криму через тимчасово закриті пункти пропуску. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив речник ДПСУ Олег Слободян.

Як йдеться в повідомленні, під час оформлення пасажирів рейсу, що прибув з Мінська, виявили громадянку РФ Світлану Сурганову ("Сурганова и оркестр").

Під час бесіди з громадянкою встановлено, що у травні 2016 року вона дійсно відвідувала ТОТ АР Крим авіарейсом з Петербурга до Сімферополя та за 2 дні повернулася до Росії.

До України Світлана прилетіла з приватною метою, але законодавство про тимчасово окуповані території не передбачає виключень. Принаймні, до моменту звільнення Криму. 
В межах компетенції прикордонники прийняли рішення про непропуск даної громадянки до України та заборону їй в'їзду терміном на 3 роки.

Загалом впродовж 2017-18 років прикордонники не пропустили через кордон та заборонили в'їзд до України вже 117 артистам і іншим публічним діячам з РФ, які порушували вітчизняне законодавство щодо відвідин ТОТ АР Крим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ