Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще один історико-архітектурний опорний план є на стадії завершення

Консультативна рада при Департаменті архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА розглянула історико-архітектурний опорний план м. Сколе.

Доповідав головний архітектор проєкту Юрій Дубик. Він представив історію міста, яке славилося своїми курортами у 20 ст., а також детально охарактеризував місця, де розташовуються пам’ятки історії та архітектури, охоронні зони цих пам’яток та режими регулювання забудови територій. 

Члени консультативної ради погодились, що документ розробили ґрунтовно, але він потребує коректив. Тому, після доопрацювань з органом місцевого самоврядування та врахування зауважень експертів, консультативна рада розгляне його ще раз. Далі документ буде скерували на погодження та затвердження Міністерству культури та інформаційної політики України. 

Важливо зазначити, що на стадії опрацювання перебуває генеральний план м. Сколе, історико-архітектурний опорний план — його важлива складова. 

Додамо, члени консультативної ради також рекомендували внести до Державного реєстру нерухомих пам'яток України костел Семи Скорбот Матері Божої у м. Сколе.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ