Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Ще один міністр планує балотуватися у нардепи Верховної Ради

Міністр культури Євген Нищук планує брати участь у дострокових виборах до Верховної Ради і готовий претендувати на пост глави парламентського комітету з питань культури і духовності. Також чиновник готовий знову очолити Мінкульт.
Євген Нищук планує брати участь у парламентських виборах в липні / Фото 24 каналу

Нищук пояснив, що піде в політику, щоб продовжувати розпочаті реформи у культурі і мати важелі впливу на ухвалення рішень, пише "Інтерфакс".

"На відміну від попередніх часів у 2014 році у мене був цікавий досвід, я пропрацював 9 місяців, почали важливі процеси. Мені всі сказали, що я добре знаю творче співтовариство, "ти на своєму місці, ти залишайся", і я не пішов в парламент. Потім прийшли політсили, і були призначені політичні особи з тих, хто пройшов до парламенту. Це мене навчило", – сказав Нищук.

Водночас міністр зауважив, що ще не визначився з форматом участі у виборах – йти у списку якоїсь партії, або як самовисуванець.

Зараз йдуть політичні консультації. Я не можу зараз сказати, з ким точно піду. Якщо піду сам – це складніше, тому що я чинний міністр і не можу працювати на будь-якому окрузі,
– сказав він.

За словами чиновника, він роглядає варіант, що може знову очолити Міністерство культури після виборів.

"Другий варіант – якщо будуть інші коаліційні рішення, я, пропрацювавши два терміни в міністерстві, можу претендувати на голову комітету з питань культури", – додав Нищук.

Окрім того, міністр зазначив, що поки не мав консультацій в сфері культури з новою командою президента Володимира Зеленського.

Раніше про намір балотуватися у нардепи парламенту заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін   Клімкін піде у Раду самовисуванцем . Він піде на вибори до Верховної Ради як самовисуванець і не планує долучатись до жодної із теперішніх політичних сил. Але до пропозицій відкритий.

24ТВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ