Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Києві відбувся форум "Digitalization: Business Talk. Open Opportunities"

У Києві відбувся форум
У Києві відбувся форум "Digitalization: Business Talk. Open Opportunities"
У Києві відбувся форум
У Києві відбувся форум "Digitalization: Business Talk. Open Opportunities"
У Києві відбувся форум
У Києві відбувся форум "Digitalization: Business Talk. Open Opportunities"
1/3
Сьогодні, 4 червня Міністр культури України Євген Нищук долучився до форуму ʺDigitalization: Business Talk. Open Opportunitiesʺ, організованого ГС ʺХай-Тек офіс Українаʺ з метою обговорення шляхів цифрової трансформації та розвитку цифрової економіки. Про це повідомляє прес-служба Мінкульту.

Під час свого виступу Міністр культури України Євген Нищук зазначив, що Мінкультури іде в ногу з часом, а культура протягом останніх років суттєво змінює своє обличчя з огляду  на високотехнологічну епоху.

ʺКультура – це не лише сукупність матеріальних та духовних цінностей, артефактів. Культура виступає найчутливішою тканиною, яка допомагає нам щоденно впорядковувати простір, жити спільно з іншими людьми, реагувати на виклики сучасного світу. Погляньте: жодна з мистецьких форм – від бієнале до рейвів – не перебуває осторонь соціальних, політичних, екологічних питань. Тому зараз перед Міністерством культури стоїть задача – органічно інтегрувати сучасні цифрові тенденції і технології в культурний простір Україниʺ, – наголосив Євген Нищук.

За його словами, завдяки концепту креативної економіки Мінкультури поєднує найглибші культурні змісти із запитами нових поколінь. Саме креативна економіка, яка ґрунтується на інтелектуальній власності й активно використовує інноваційні технології, дає змогу пов’язати найкращі зразки минулого з культурою майбутнього.

ʺПобутує уявлення, що креативна економіка – це вміння заробляти на культурі. Та переконую вас: креативна економіка набагато більша за прибуткову комерціалізацію й ефективний маркетинг. Це також використання інновацій задля долання культурних дистанцій і налагодження діалогу. Це забезпечення пожиттєвих можливостей для розвитку й реалізації людських талантів. Це побудова такого суспільства, де сила уяви долає будь-які фізичні й матеріальні обмеженняʺ, - говорить Євген Нищук.

Міністр культури наголосив, що відомство всіляко сприяє, підтримує та заохочує креативні інновації і створює умови для формування креативної економіки. Так, розроблено та затверджено Урядом розпорядження ʺПро затвердження видів економічної діяльності, які належать до креативних індустрійʺ. Спільно з компанією ʺGoogle Українаʺ Мінкультури реалізувало проект ʺАвтентична Українаʺ, який є  яскравим прикладом цифрових можливостей для збереження культурних та історичних надбань. Наразі команда Мінкультури працює також над онлайн-платформою ʺКультурна спадщинаʺ для цифровізації реєстру культурної спадщини України.

ʺЯк бачите, обраний нами вектор руху засвідчує: тільки вперед, у майбутнє! Переконаний, що сьогоднішній форум зібрав таких самих натхненних однодумців, і сподіваюся на яскраві візіонерські рішенняʺ, -  додав Євген Нищук.

Ключовими питаннями для обговорення учасниками форуму  визначені: законодавчі ініціативи цифрової економіки; Креативні індустрії. Інновації. Інтелектуальна власність; Цифрова інфраструктура; Смарт Сіті, Смарт Регіони.

У форумі, який відбувався у форматі панельних дискусій, взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, бізнес-середовища, профільних асоціацій, дипломатичних місій, керівники місцевих органів влади  та експерти із зазначеної тематики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ