Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще троє дітей-сиріт позбавлених батьківського піклування, отримають власне житло

Як повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, таке рішення ухвалила обласна комісія, яка визначає розподіл коштів відповідної програми.

Цього разу погодили пропозиції, які надали Дрогобицька та Золочівська міські ради, а також Добросинсько-Магерівська сільська рада.

Усі діти отримають однокімнатні квартири, загальною вартістю 2 мільйони 483 тисячі гривень. За умовами програми, житло співфінансують з обласного та місцевого бюджетів.

Варто нагадати, що на виконання нашої регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа цьогоріч передбачено в обласному бюджеті 9 мільйонів гривень.

Усі квартири підбирають самі діти з представниками громад, а згодом ще обов’язково особисто оглядають члени обласної комісії. Адже найважливіше - не просто допомогти з житлом дітям, яким нема від кого очікувати такої підтримки, а закупити житло справді якісне, комфортне і довговічне, а також бажано у тому місті чи селі, де дитина чи молода особа зможе знайти роботу та гідно облаштованими життя.

"Наразі за спільні кошти області і громад ми закупили 5 квартир для вказаних категорій дітей, загальною вартістю 2 мільйони 94 тисячі гривень. Ще 3 житлових об’єкти погодили і закупимо найближчим часом. Львівщина стала першою областю в Україні, яка навіть в часі війни виконує таку обласну програму", - повідомив Юрій Холод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ