Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що збудує забудовник з Запоріжжя в Брюховичах?

Нагадаємо, нещодавно забудовник SENSAR Development представив своє бачення забудови ділянки на вулиці Широкій, 2 у Брюховичах.

​Реабілітація та рекреація. Забудовник змінив проєкт забудови у Брюховичах

Повноцінний готель з великою територією та басейном, апартаменти для тимчасового проживання не вище чотирьох поверхів, лікувально-оздоровчий центр для ветеранів та воїнів, приватний дитсадок, більше озеленення та розробка джерел термальних вод, які, за попередніми даними геологів, є саме на цій ділянці. Це передбачає оновлений та відкоригований проєкт від забудовника SENSAR Development на вулиці Широкій, 2 у Брюховичах. А ще 10 мільйонів гривень на будівництво місцевої школи - як внесок у розбудову соціальної інфраструктури селища.

Місцева мешканка та громадська активістка Юлія Лацик вважає, що в цьому випадку не все виглядає так весело та безпроблемно, як представили громадськості.

"Громаді  донесли красивий меседж  – забудовник (компанія з Запоріжжя СЕНСАР ГРУП), все переосмислив і представив новий проєкт, який є кращим за попередній та враховує побажання громади. Дерева збережуть, не буде торгових центрів, буде більший реабілітаційний центр не 500 а 1000 м2, апарт-готель типу редісон або хілтон, вивчають грунт на термали, якась комерція на перших поверхах, приватний садочок, 10 млн грн дають на школу…  І всі ці покращення забудовник зробить в угоду громаді, по при те, що міг навіть і  не слухати людей. Адже у нього давно всі дозволи на руках на початок будівництва. Однак, він  добровільно, в збиток бізнесу, проявив жест доброї волі  - змінив проєкт, щоб врахувати думку громади… Гарно подали, правда?"- зазначає Юлія.

Однак, вона зауважила, що ніхто не згадав про відкриту ще у 2021 році кримінальну справу щодо  незаконної передачі цієї ділянки в користування. І громаду фактично позбавили ділянки, вартістю понад 1,5 млн доларів. Натомість забудовник пропонує відкупитись "допомогою" в розмірі приблизно 270 тисяч USD.

Також не існує жодних гарантій, що збудовані апартаменти підуть під готельне управління.

"А як не буде готельного управління? Що тоді? Чим це відрізнятиметься від звичайних квартир? До речі, окрім самого забудовника, наразі жоден готельний оператор про можливий готельний бізнес в Брюховичах не анонсував", - зауважила Юлія Лацик.

Вона також зазначає, що відповідно, ніяких гарантій забудовник не дає, конкретики не презентує. Вся добропорядність забудовника базується лиш на його "чесному слові" та красиво розпіареному жесту доброї волі - зміни ним попереднього проєкту забудови на новий, покращений в плані висотності та щільності. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ