Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що потрібно знати про дешеві смартфони

Дешевий вже давно не дорівнює неякісний. У бюджетному ціновому сегменті купа смартфонів, які за строком служби не поступаються флагманам.

В експлуатації вони не гальмують, підтримують багатозадачний режим, добре ловлять зв’язок та забезпечують стабільне підключення інтернету. Здебільшого упереджене ставлення до «бюджетників» формується не через реальний користувацький досвід, а під тиском поширених стереотипів.

Подолати страх перед недорогими мобільними телефонами дуже просто. Достатньо ближче познайомитися з їхніми перевагами.

Великий вибір

Які тільки не бувають дешеві смартфони. За ціною — звичайні та ультрабюджетні. За розміром — компактні, середні та фаблети. За призначенням — для навчання та роботи, спілкування, фото та відеознімання, експлуатації в екстремальних умовах.

У кожного виробника — свої переваги.

  1. Самсунг — з оптимізованою програмною оболонкою та стабільними процесорами.
  2. Алкатель — з простим та зрозумілим інтерфейсом, у якого приємне графічне оформлення.
  3. Техно — довговічні, з тривалою офіційною гарантією.
  4. Блеквью — захищені від типових ризиків, як механічні пошкодження, тривале занурення в воду, засмічення роз’ємів пилюкою та дрібним сміттям.

Привабливий дизайн

Серед дешевих смартфонів нерідко можна зустріти такі, які підкорюють екстраординарним дизайном. Серед цікавих фішок:

  • Рельєфна задня панель;
  • незвичайний формфактор блоку камер — круглий, видовжений овальний або п'ятикутний;
  • кольори, які майже неможливо зустріти у флагманських лінійках: мідний, синьо-зелений, трав’яний, діамантовий сірий, пурпуровий, жовтогарячий, гранатовий.

Широка цільова аудиторія

  1. Діти молодшого шкільного віку. Через надмірну активність першачки часто гублять або розбивають телефони. Ультрабюджетний гаджет хоча б не так шкода, як вартісний.
  2. Бізнесмени. На роль другого (робочого) телефона — те, що треба. Можна поставити 2 сім-карти, щоб комунікувати з постачальниками, працівниками, партнерами.
  3. Підлітки. Преміальні гаджети з величезною кількістю функцій та технологічних фішок відвертають від навчання. Недорогі моделі, «заточені» під базові функції, не перетягують увагу на себе.
  4. Пенсіонери. Людям похилого віку передові технології не потрібні. Головне — щоб телефон дзвонив та забезпечував стабільне підключення до інтернету для перегляду новин та листування в месенджерах.

Функціональність

Навіть найбюджетніші пристрої підтримують безліч корисних функцій. Серед них: синхронізація з комп’ютером та аксесуарами, передавання даних без використання дротів, створення фотографій та відеороликів, відеозв’язок, відтворення мультимедійного контенту, запуск ігор з невибагливою графікою. Цей список можна продовжувати.

Автономність

Телефони довго працюють без підзарядки, і цьому є просте пояснення. По-перше, у переважної більшості моделей енергомісткість акумулятора перевищує 4500 мАг. По-друге, мобільні процесори з помірною тактовою частотою споживають небагато енергії.

«Живуть» смартфони базового класу близько двох-трьох років, але є серед них і довгожителі, що витримують до п’яти. Довговічність залежить від умов експлуатації та навантажень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ