Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що роблять з органікою у Львові

Уже 98% контейнерних майданчиків міста забезпечені контейнерами для збору органіки. Це дає змогу усім містянам сортувати відходи.

Про це повідомляють на сайті Львівської міськради. 

«Від 40 до 60% відходів у вашій квартирі складає органіка. Якщо її викидати до одного смітника з рештою відходів, виникає неприємний запах. Крім цього, несортоване сміття спричиняє пожежі на сміттєзвалищах, забруднює грунт, воду та повітря.

Збирайте органічні відходи в окрему урну чи біорозкладний пакет та викидайте лише в спеціальний контейнер з написом “Органіка”», – закликають фахівці управління з питань поводження з відходами ЛМР.

Комунальники наголошують, що у спеціальні контейнери важливо викидати лише органіку: без пластику, паперу та інших відходів.

Розташування найближчого до будинку контейнера для органіки мешканці можуть знайти за посиланням

Опісля усю зібрану органіку вивозять на міську станцію компостування, де відходи переробляють на компост. Це якісне добриво купують фермери для підживлення грунту. За 3 роки роботи станція прийняла близько 20 тисяч тонн органіки.

В управлінні з питань поводження з відходами наголошують, якщо правильно сортувати відходи, вони можуть принести користь. Водночас 90% представників великого та малого бізнесу Львова вже сортують органіку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ