Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що загрожує великому будівництву доріг на Львівщині?

Нагадаємо, нещодавно "Укравтодор" відзвітував про початок "великого будівництва" на 144 об’єктах у 21 області. Дорожники зазначили, що загальна вартість виконання робіт на цих об’єктах становить приблизно 31,7 мільярда гривень (включаючи 4,4 мільярда гривень за кошти МФО).
зображення: ukravtodor.gov.ua

На даний час, обласні служби автомобільних доріг проводять тендерні торги на ремонт та будівництво 124 об’єктів на загальну суму у майже 22 мільярди гривень. Цьогорічні роботи на цих дорогах профінансовані на 14 мільярдів гривень.

Зокрема лише на Львівщині за прогнозами "Укравтодору" буде відремонтовано та побудовано 242,8 км доріг державного значення.

Цього року планується з’єднати відремонтованою дорогою три міжнародні траси М-06 Київ — Чоп, М-11 Львів — Шегині та М-10 Львів — Краковець. Хочуть відреконструювати дорогу на ділянці Жовква — Кам’янка — Бузька. Також планується цьогоріч завершити роботи з влаштування верхнього шару асфальтобетонного дорожнього покриття на автомобільній дорозі М-06 Київ — Чоп на ділянці Сколе — Козьова.

Дорога Р-15 Ковель — Володимир-Волинський — Червоноград — Жовква, яка  веде до Волинської області буде відремонтовано на ділянці Червоноград — Жовква протяжністю 23 км.

Ремонт доріг за кошти польського кредиту на умовах взаємодопомоги планується на автомобільних дорогах: Т-14–04 Червоноград — Рава-Руська; Т-14–18 Нижанковичі — Самбір — Дрогобич — Стрий; Т-14–03 Грушів — Немирів; Т-14–01 КПП «Смільниця» — Старий Самбір.

Також Служба автомобільних доріг у Львівській області виступає замовником робіт з поточного середнього ремонту автомобільної дороги місцевого значення О141003 Мостиська — Краковець, загальна протяжність якої становить 19,1 км.

Однак, варто зауважити, що станом на сьогодні, 15 червня, це жодного нового об’єкту з планованого великого будівництва у Львівській області не розпочали. Наразі тривають лише тендерні процедури на проведення низки ремонтних робіт. Таким чином, через 3 місяці "великого будівництва" вартістю понад 1,5 мільярда гривень, на Львівщині все застопорилось на фазі тендерних процедур, які перебувають на стадії перекваліфікації або подання пропозицій.

Нагадаємо, як вже повідомляло Гал-інфо, по частині з вищенаведених тендерів Антимонопольний комітет прийняв рішення, що в тендерних документаціях є дискримінаційні вимоги щодо підрядних організацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ