Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щодо безпекової ситуації в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування

Протягом тижня усі КПВВ на лінії розмежування в межах Донецької та Луганської областей працювали за весняним графіком роботи у штатному режимі.

Загалом за вказаний період встановленим порядком через лінію розмежування було оформлено 216 тисяч громадян та 29 тисяч транспортних засобів. Відмовлено в пропуску через лінію зіткнення 144 особам у зв’язку з несправністю в документах або відсутністю необхідного переліку документів.

Прикордонниками в КПВВ оформлено 13 внутрішньо переміщених осіб, які, через гуманітарну кризу та систематичні порушення прав людини з боку окупаційної адміністрації РФ, змушені були залишити місця свого постійного проживання та шукати кращого життя на контрольованій українською владою території.

Також прикордонними нарядами в межах діючих гуманітарних дорожніх коридорів в районі операції Об’єднаних сил виявлено 15 паспортних документів України, що містили ознаки часткової підробки та 3 незаконних ідентифікаційних документи, виданих окупаційною адміністрацією РФ.

До адміністративно ївідповідальності в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування притягнуто 8 громадян, відносно яких встановлено, що вони перетнули державний кордон України з Російською Федерацією в недіючих пунктах пропуску на тимчасово неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону. Крім цього, виявлено 2 іноземців, які порушили правила перебування на території України.

Під час виконання службових обов’язків у КПВВ військовослужбовці ДПСУ зі складу Об’єднаних сил зафіксували 2 випадки, коли громадяни намагались"домовитися" про безперешкодний перетин лінії розмежування. За даними фактами до Національної поліції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень з метою прийняття відповідних правових рішень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ