Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Щодо Криму потрібна окрема доповідь ООН, - Клімкін

Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим потребує окремої доповіді Управління Верховного комісара ООН із прав людини. Про це у понеділок під час зустрічі з помічником Генерального секретаря ООН з прав людини Іваном Шимоновичем заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє прес-служба МЗС.

«Міністр наголосив, що факти грубих та систематичних порушень Росією прав кримських татар та етнічних українців в Автономній Республіці Крим вимагають підготовки окремої доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, а також забезпечення присутності на півострові міжнародних моніторингових місій», - йдеться у повідомленні.

Крім того, в ході зустрічі Клімкін також подякував Шимоновичу за постійну увагу ООН до грубих порушень прав людини на сході України з боку підтримуваних Росією незаконних збройних формувань, а також у Криму після його окупації РФ.

Водночас міністр відзначив «активну неупереджену діяльність Моніторингової місії ООН з прав людини», яка працює з 15 березня минулого року на запрошення українського уряду.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ