Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щороку понад 152 тисячі відвідувачів приймають бібліотеки Львівщини

Сьогодні, 12 квітня, відбулась нарада з керівниками трьох бібліотечних установ обласного підпорядкування під головуванням заступника голови Львівської ОВА Івана Собка. Про це інформує Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Під час наради розглянули питання діяльності обласних бібліотек за перший квартал цього року. Обговорили фінансові показники роботи закладів, списання російської літератури, співпрацю з грантодавцями, реалізацію проєктів за кордоном. Актуальними є питання зміцнення матеріально-технічної бази установ, залучення інвесторів.

Львівська обласна бібліотека для дітей реалізувала грантовий проєкт (посольства США) інформаційно-психологічної безпеки для дітей та підлітків – «П’ята стихія», та вдруге стала переможцем міжнародної премії EIFL 2023. Переважна більшість учасників, 550 дітей – ВПО.

Завдяки співпраці з благодійними організаціями та EPAM Ukraine (найбільша ІТ-компанія в Україні) Львівської бібліотеки для дітей отримала 6 ноутбуків і 8 моніторів минулого року та 5 Apple iPad у цьому році.

«Зміцнення матеріально-технічної бази установ є важливим завданням, яке може мати значний вплив на користувачів, громаду та суспільство в цілому. Залучення інвесторів може допомогти у фінансуванні покращення комп'ютерної бази бібліотек та забезпечити доступ до інформації, освітніх ресурсів та інших інструментів для всіх», – зауважив  заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Обласні бібліотеки активно працюють у напрямку інклюзивності та доступності. Адже, серед відвідувачів книгозбірень є багато слабозорих, людей з обмеженими можливостями, різної вікової групи та представників різних культур. У бібліотеках діють різноманітні заходи для людей з інвалідністю. Бібліотеки роблять усе можливе, щоб люди з інвалідністю мали доступ до культурних, освітніх, дозвіллєвих послуг, цікавих творчих проєктів та інформаційних технологій.

Довідково:

Нагадаємо, що на Львівщині діє три обласні бібліотеки: Львівська обласна універсальна наукова бібліотека, Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Р. Іваничука та Львівська обласна бібліотека для дітей, які є центральними установами області, що координують і надають підтримку 1121 публічній бібліотеці регіону. Щороку обласні бібліотеки обслуговують близько 152 тис. відвідувачів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ