Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Шептицькому – 155: на медалях ювілейного Львівського півмарафону розмістять афоризми митрополита

Медалі ювілейного 5th MOLOKIYA LVIV HALF MARATHON Online, який відбудеться 22-23 серпня 2020 року у форматі онлайн, будуть присвячені видатному меценату, покровителю української культури та релігійному діячеві митрополиту Андрею Шептицькому. Про це повідомляє компанія-організатор півмарафону Run Ukraine.

29 липня 2020 року виповнилося 155 років з дня народження митрополита Андрея Шептицького, релігійного діяча та мецената, який розбудовував українське мистецтво. Він спонсорував культурно-просвітницькі товариства, надавав стипендії молодим митцям, оплачував навчання обдарованих художників і літераторів за кордоном, відшукував і зберігав культурні пам’ятки українського народу та навіть заснував Національний музей у Львові. 

Цьогоріч в Run Ukraine вирішили об’єднати медалі бігових заходів у різних містах єдиною ідеєю – “Майбутнє неможливе без минулого”. Неможливо рухатися вперед, кудись бігти та будувати нове, не знаючи своєї історії, не знаючи, що було раніше. Саме тому кожна медаль Бігової Ліги Under Armour Ukrainian Majors Running League Online у 2020 році присвячена певній історичній події або персоналії. 

Героєм медалей Львівського півмарафону став митрополит Андрей Шептицький. Його цитати винесені на медалі дистанцій 4.2 км, 10 км та 21 км.

"На медалі дистанції 4.2 км значиться: "Нам важко змінити зовнішні обставини, проте в нашій волі змінити себе". Ці слова Андрея Шептицького актуальні й досі, – переконаний генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький. – Особливого змісту вони набувають для бігунів, які змінюють себе заради великої мети і знають, що їхнє майбутнє залежить лише від них самих. Увесь світ змінюється, і ми не можемо на це вплинути. Але ми можемо змінити себе та відкрити нові горизонти".

Андрей Шептицький розумів, що майбутнє неможливе без минулого, тому так старанно намагався віднайти культурні пам’ятки й надати людям можливість дізнатись про них. Він допоміг українському мистецтву не втратити свою унікальність у найважчі часи ХХ століття, тому його постать є такою знаковою. 

"Шептицький – це важлива частина української історії, символ української культури, чий внесок важко переоцінити. Саме тому на медалях MOLOKIYA LVIV HALF MARATHON будуть розміщені його афоризми. Адже для того, щоб будувати майбутнє, кудись рухатися, бігти – нам треба пам'ятати про минуле і про те, що було зроблено до нас", – вважає директор з маркетингу компанії Молокія Юлія Демчик. 

Нагадаємо, цьогоріч Львівський півмарафон відбудеться у незвичному форматі – онлайн.

Бігові заходи у форматі онлайн набули популярності під час карантину через заборону проведення масових заходів. Такі забіги дозволяють брати участь в них дистанційно, біжучи у будь-якому місті та будь-яким маршрутом. Таким чином витримується соціальна дистанція, а отже, вони є безпечними та не порушують умов карантину.

Для участі у такому заході потрібен лише телефон або GPS-пристрій, який фіксуватиме подолану дистанцію. Подолавши її, бігун здобуває медаль фінішера – так само, як і на звичайному забігу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ