Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Шестеро людей померло від ускладнень після грипу у епідемічному сезоні 2015-2016

Зокрема, на минулому тижні 21-27 грудня зареєстровано чотири летальні випадки. Ускладнення після грипу призвели до смерті мешканців Харківської та Вінницької областей. Спорадичну активність грипу фахівці Держсанепідслужби фіксують і у Волинській, Одеській, Рівненській та Чернігівській Харківській областях. Інтенсивність епідемічного процесу властива цій порі року та тримається на низькому рівні. Інформує прес-служба Держсанепідслужби України.

Усі померлі не були щеплені проти грипу та несвоєчасно звернулися по медичну допомогу.

У Харкові після тяжкого перебігу грипу ускладненого двобічною пневмонією 24 грудня помер чоловік віком 46 років. Методом ланцюгово-полімеразної реакції у хворого було підтверджено грип A(H1N1)sw. У матеріалах від двох померлих мешканців Вінницької області 1980 та 1947 років народження виявлено вірус грипу типу В, а у мешканця Тиврівського району Вінницької області 1973 року народження - віруси  грипу типу А і В.

Нагадаємо, раніше Держсанепідслужба повідомляла пропідтвердження вірусологічною лабораторією у Одеській області наявності РНК вірусів грипу А(H1N1)2009sw у секційному матеріалі чоловіка, який помер 15 грудня у лікарні.

Найдієвіший засіб профілактики грипу – профілактичні щеплення. Також, звертаємо особливу увагу не необхідність своєчасного звернення за медичною допомогою, не гайте часу та не займайтеся самолікуванням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ