Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Шевченківські дні у Львові: куди сходити та на що очікувати

Щорічно в місті лева відбуваються березневі заходи на честь дня народження великого Кобзаря. В рамках святкування відбуваються літературно-музичні вечори, концерти, поетичні читання та творчі майстер-класи. Всі вони присвячені поширенню та інтерпретації невичерпного культурного доробка Тараса Шевченка.

Цьогоріч ключовою подією є новий проект хорової капели «Дударик» - «ШЕВЧЕНКО REVOLUTION», який відбуватиметься 11 березня у Філармонії за участі власне Львівської державної хорової школи «Дударик» імені Миколи Кацала та найкращих солістів Львівської опери – Тетяни Вахновської, Тараса Різняка, Миколи Кортуняка, Софії Соловій, Оксани Мухи, «Rock Orchestra» та інших. Окрім того, деякі поезії Кобзаря виконуватимуть в жанрі R&B, а вірш «Мені однаково» навіть зачитають репом, - цим поділився диригент та композитор Дмитро Кацал. Від класики до року та хіп-хопу – так творчість Кобзаря об’єднує різні покоління. «Шевченко любив музику і грав на деяких музичних інструментах, його вірші дуже мелодійні», - зазначає спеціаліст відділу культури та мистецтв Анастасія Нечипоренко.

6 та 13 березня в Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького відбудуться майстер-класи «Малюнок на склі» за мотивами творів Кобзаря.

До відзначення Шевченківських днів цього року активно долучаються публічні бібліотеки Львова для дітей та дорослих. 9 березня у Центральній міській бібліотеці імені Лесі Українки буде проходити воркшоп за творами та діяльністю Т. Шевченка «Креативна ілюстрація» від письменниці Анастасії Введенської.

Також 9 березня у «Довженко-Центрі», що на Сихові, відбудеться публічна дискусія «Шевченко тричі символ України». Учасники (серед яких будуть Андрій Содомора, Богдан Тихолоз, Данило Ільницький) будуть дискутувати про те, яким було трактування Т. Шевченка в Радянські часи і яким є зараз. Окрім того,  в день народження Кобзаря Народний дім в смт. Рудно запрошує усіх бажаючих почитати та послухати поезії Шевченка біля пам’ятника поету.

Юлія Улинець

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ