Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Шість «ні» у догляді за чутливою шкірою

Якщо ви — «щаслива власниця» (чи власник) чутливої шкіри, то знаєте, як швидко на ній можуть з’явитися подразнення, почервоніння, висипання та інші неприємні прояви.

Що ж потрібно в такому випадку, щоб виглядати доглянуто? Насамперед вибирати спеціальні засоби догляду за чутливою шкірою. А ще — уникати факторів ризику, що можуть спровокувати подразнення. Яких саме? Поговоримо про це нижче.

Чого слід уникати під час догляду за чутливою та проблемною шкірою?

Зазвичай beauty-ритуал складається з трьох базових етапів: очищення, тонізування та живлення/зволоження. Але якщо ваша шкіра надто тендітна та чутлива, є певні табу. Ось основні з них:

  • Скрабування та агресивні пілінги. Очищувати обличчя слід за допомогою м’яких засобів, як-от пінка Physiological Cleansing Micellar Foaming Water від французького бренду дерматокосметики La Roche-Posay або очищувальний крем-гель Lipikar Syndet AP+.
  • Жорстка вода. Вона висушує шкіру, може викликати подразнення та пришвидшує старіння. Тож краще придбати фільтр чи використовувати для вмивання кип’ячену воду. Температура теж важлива: 25-35°C — ідеальний варіант.
  • Засоби, що містять спирт, сульфати, віддушки. Вони можуть спричинити сухість, висипання, почервоніння. Також слід з обережністю користуватись засобами з вітаміном А: вони підсилюють вплив УФ-променів та можуть спровокувати сонячні опіки.
  • Використання надмірної кількості косметики. Навіть грамотно підібраний догляд за шкірою може спричинити шкоду, якщо не дотримуватися рекомендацій та накладати все одразу й у багато шарів. Тож краще детально вивчити інструкцію і дотримуватися її.
  • Інтенсивне тертя шкіри губкою, мочалкою або рушником. Щоб висушити обличчя після вмивання, достатньо акуратно промокнути його, без жодних розтирань.
  • Тривале перебування на сонці без спеціального захисту. Вплив УФ-випромінювання — завжди стрес для шкіри, а у разі надмірної чутливості чи атопічного дерматиту це може стати катастрофою. Якщо все ж таки йдете на прогулянку у сонячний день, скористайтесь кремом або олією з SPF. І так, це стосується й осінньо-зимового періоду, адже важливий саме вплив сонячних променів, а не температура за вікном.

Також слід пам’ятати про можливі механічні подразнення: краще вибирати зручний одяг з натуральних, приємних до тіла тканин, щоб не спричиняти появу почервонінь та алергічних реакцій, які потребуватимуть лікування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ