Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Школярі п'ятьох громад Львівщини за допомогою нових технологій реалізують корисні проєкти

Громадська організація «Територія вільних людей» спільно із закладами освіти Сокальської, Пустомитівської, Жовківської, Давидівської та Стрийської територіальних громад розпочала реалізацію проєкту «Від мрії до дії: п’ять масштабних кроків».
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

В межах проєкту відбуватиметься навчання з ЗD моделювання/керування дроном, інформаційних технологій, біотехнологій та іншого для учнів старших класів.  

«Кожна територія представила свою ідею, яку, на їх думку, можна буде перетворити у проєкт та надалі реалізувати у закладах освіти територіальної громади. Відтак, кожна громада обрала групу дітей з учнів 7-9 класів закладів освіти», - розповіли організатори.

Ці діти і навчатимуться сучасних технологій та в процесі реалізовуватимуть корисний проєкт для своєї громади.

Зокрема, сьогодні 27 вересня, учні Сокальської громади вже розпочали навчання у Tech StartUp School.

«Нам важливо реалізовувати проєкти, які сприяють розвитку творчого та критичного мислення учнів, формування навичок винахідницької діяльності, створення потужної спільноти творчих винахідників, які вже з підліткового віку працюватимуть над власними ідеями та інноваційними розробками» - розповіла співорганізаторка проєкту, начальниця відділу освіти, молоді і спорту Сокальської міської ради Леся Ковалишин.  

До 1 жовтня такі навчання проведуть у всіх запланованих тергромадах.

Серед ідей, які громади планують реалізувати: створення простору для навчання, творчості та відпочинку на відкритому повітрі, шкільної фотостудії тощо.

Фінальним етапом проєкту стане презентаційна зустріч «Форум ідей» та відеоролик.

Зазначимо, що проєкт «Від мрії до дії: п’ять масштабних кроків» став одним із переможців конкурсу з визначення проєктів (заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2021 році

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ