Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Школярів навчать робити добрі справи: в Україні стартує глобальна ініціатива #ЩедрийВівторокДіти

В рамках міжнародної ініціативи #ЩедрийВівторокДіти (GivingTuesday Kids) пройдуть уроки добра, благодійні ярмарки та волонтерські ініціативи для школярів по всій Україні за підтримки благодійної організації Zagoriy Foundation у партнерстві з Фондом «Запорука».

#ЩедрийВівторокДіти – це молодіжна активація соціальних змін, яка відбудеться у школі та приурочена до руху «Щедрий Вівторок». Учасники ініціативи — школярі, від наймолодших до старших підлітків.

Проєкт спрямований на залучення дітей займатися благодійністю у будь-якому віці та став можливим завдяки приєднанню України у 2018 році до всесвітнього благодійного руху «Щедрий Вівторок» (у світі — Giving Tuesday).

Амбасадоркою ініціативи #ЩедрийВівторокДіти в Україні стала 14-річна Юліана Колесникова з Харкова. За плечима дівчинки — безліч благодійних акцій, які вона ініціює змалечку. Наприклад, вигравши вокальний конкурс для дітей, Юліана пожертвувала грошову премію переможця на добрі справи. Наразі дівчинка пише книгу, сподівається її випустити, а отримані від продажу примірників кошти передати на благодійність.

Долучитися до проєкту дуже просто: можна організувати благодійний ярмарок, концерт чи будь-яку добру ініціативу. Ще один спосіб — брати участь у флешмобах, які будуть проводитися у соцмережах в наступні місяці під хештегом #ЩедрийВівторокДіти.

«Під час уроків добра вчителі заохочуватимуть школярів робити добрі справи та брати участь у волонтерських заходах. Особливість ініціативи у тому, що ми даємо дітям можливість самостійно обирати, яким чином долучатися до благодійного руху: хтось може економити кишенькові кошти і передавати їх на добрі справи, а хтось може стати волонтером. Головне, до чого ми закликаємо – це робити добрі справи та поширювати інформацію серед друзів через соціальні мережі», — розповідає координаторка руху «Щедрий Вівторок» в Україні Любов Раїнчук.

ДОВІДКА

#ЩедрийВівторок — це Всеукраїнський День добрих справ, аналог всесвітнього благодійного руху GivingTuesday. #ЩедрийВівторок проходить кожного року в перший вівторок після Дня подяки і цього року святкується 1 грудня.

В Україні проєкт з’явився завдяки ініціативній групі у складі благодійних фондів Zagoriy Foundation, Таблеточки, Українського форуму благодійників та Клубу Добродіїв.

З 2018 року до «Щедрого Вівторка» в Україні долучилося більше 500 ініціатив і понад 120 тисяч учасників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ