Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шмигаль розповів, як працюватиме громадський транспорт в умовах карантину

Працівники громадського транспорту повинні пройти вакцинацію, а для пасажирів зберігатиметься масковий режим та соціальна дистанція. Вимагати у пасажирів сертифікати про вакцинацію в транспорті не будуть.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на пресконференції, відповідаючи на запитання, чи посиляться карантинні обмеження в громадському транспорті.

«Щодо транспорту, звичайно, ми будемо ставити вимогу вакцинації водіїв і працівників транспорту. Тобто тут підхід буде до всіх справедливий і однаковий: колективи мають бути вакциновані - в жовтій зоні мінімум одна доза, в червоній зоні – дві дози вакцини. Стосовно пасажирів, буде зберігатись масковий режим, буде зберігатись соціальна дистанція. Звичайно, в громадському транспорті вимагати сертифікати – це недоцільно. Як у метро можна вимагати сертифікат у пасажирів, яких йде великий потік в годину пік? Тому масковий режим і вакцинація працівників громадського транспорту – це ті вимоги, які будуть обов’язковими», - повідомив Шмигаль.

Прем’єр наголосив, що головна мета уряду зараз - захистити людей, не втручаючись в економіку та не запроваджуючи жорсткого локдауну.

«Адаптивний карантин залишається адаптивним так, як він і був. Тобто основні параметри адаптивного карантину в постанові лишаються, вони будуть діяти, але він буде полегшений для тих колективів, які пройдуть курси вакцинації», - пояснив прем’єр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ