Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Шпажистка Анфіса Почкалова – у ТОП-16 чемпіонату світу-2018

На чемпіонаті світу 2018 року з фехтування, що триває в китайському місті Усі, розіграно два перші комплекти нагород. У перший медальний день світового форуму визначилися переможці та призери в особистій першості у змаганнях жінок з фехтування на шпагах та чоловіків – на шаблях.

Найкращий результат серед представників України показала Олена Кривицька, яка стала п’ятою у турнірі шпажисток. Уродженка Тернополя стартувала відразу в турі прямого вибування під другим номером посіву. В 1/32 фіналу Кривицька виграла у єгиптянки Нардін Ехаб (15:8), далі обіграла угорку Доріну Будай (15:6), а в 1/8 фіналу виявилася сильнішою француженки Лоренс Епі (15:10). Олена зупинилася за крок від п’єдесталу пошани, програвши з рахунком 11:15 майбутній володарці «срібла» Ані Марії Попеску з Румунії.

Дві інші українські шпажистки – випускниця Львівського державного університету фізичної культури Анфіса Почкалова і киянка Фейбі Бежура – склали зброю в 1/8 фіналу. Почкалова на цій стадії поступилася одним уколом швейцарці Лаурі Штелі (14:15), а Бежура не впоралася з Попеску, завершивши бій з рахунком 9:15.

Ще одна українка Ксенія Пантелєєва, яка також вищу освіту здобула в стінах нашого університету, закінчила свій особистий виступ в 1/32 турнірної таблиці, програвши вище згаданій Лаурі Штелі з різницею в два уколи – 13:15. У підсумку Анфіса Почкалова посіла 13-е місце, а Ксенія Пантелєєва – 42-е. Зазначимо, що загалом нагороди чемпіонату світу-2018 у шпажисток виборювали 116 спортсменок. Додамо, що попереду у жіночій шпазі ще командний турнір.

Додамо, що сьогодні і завтра в особистій першості чемпіонату світу-2018 в Усі змагатимуться ще троє представників ЛДУФК – аспірант Ростислав Герцик та випускник вишу Клод Юнес виборюватимуть нагороди в турнірі з фехтування на рапірах серед чоловіків. У цьому ж виді зброї в змаганнях жінок вийде на фехтувальну доріжку ще одна випускниця нашого університету Олександра Сенюта.

ЛДУФК

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ