Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Широкине: обстріли не припиняються

Прес-центр АТО
Прес-центр АТО
Прес-центр АТО
Прес-центр АТО
Прес-центр АТО
Прес-центр АТО
1/3
Селище Широкине, що в передмісті Маріуполя, колись було елітним курортним населеним пунктом на Азовському морі. Зазвичай наприкінці березня там розпочинали підготовку до нового курортного сезону. Після початку російської агресії життя в селищі зупинилося. Сьогодні воно нагадує зону відчуження, пишуть у прес-центрі АТО на Фейсбук.

Артилерійські обстріли російсько-терористичних військ повністю знищили населений пункт і сьогодні там не залишилося жодного вцілілого будинку. Однак ворожі війська продовжують режим тиші і далі обстрілюють Широкине із забороненої зброї. Там знаходяться позиції українських морських піхотинців, які не віддадуть агресору жодного клаптика української землі.

Ворог постійно застосовує крупнокаліберну артилерію й танки, аби змусити наших морпіхів відступити. Натомість – отримує гідну відповідь.

Проросійські бандити не гребують навіть важливими людськими цінностями, своїми мінометами криють селищний цвинтар.

Військовослужбовець морської піхоти з позивним «Агресор» розповів, що більше ніж за вісім місяців не пам’ятає жодного дня, коли б не прилетів ворожий артснаряд. А в останні кілька днів ситуація особливо загострилася. Противник навіть вже не намагається приховати, що застосовує ствольну артилерію, міномети, гранатомети тощо. Його дії вже перестали носити провокативний характер.

"Після прольотів ворожих безпілотників ми завжди готуємося до прицільних обстрілів ворожої артилерії. Раніше вони стріляли переважно вночі, а зараз змінили свою тактику. Обстріли наших позицій стали цілодобовими", – розповів «Агресор».

Ворог змінив тактику, але не зломив дух українських захисників. Військові кажуть, що це українська земля, і незабаром сюди повернеться мирне життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ