Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Скільки у Львові маршрутки перевозять пільговиків - точно ніхто не знає

Громадська організація «Розвиток Громади» нещодавно виступила із ініціативою проведення у Львові комплексного обстеження пасажиропотоків на маршрутах міського пасажирського транспорту загального користування.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Міська влада та приватні перевізники приховують від львів’ян реальний стан справ в транспортній галузі міста.

У нас склалася критична ситуація із пасажирськими перевезеннями громадським транспортом. Причиною цього міські урядники та представники транспортних підприємств вказують збитковість галузі, що склалася через велику кількість пільговиків та підвищення цін на паливо-мастильні матеріали.

Однак жодних економічних розрахунків чи показників ніхто нікому не надає.

Щоб бути об’єктивними, ми звернулися з відповідним запитом до Запорізької міської ради, де нещодавно проведено таке дослідження. Запоріжжя за площею міста та кількістю населення орієнтовно співмірне зі Львовом. Таке дослідження Запоріжжю обійшлося менш ніж 600 тис. гривень.

За результатами дослідження Запорізька міська рада отримала реальні кількісні та якісні показники пасажироперевезень у місті, рекомендації щодо оптимізації існуючої маршрутної мережі та структури парку рухомого складу, обгрунтування пасажиромісткості рухомого складу та доцільності реорганізації мережі автобусних маршрутів.

Також було визначено обсяги перевезень пільгових категорій пасажирів. Зокрема, у Запоріжжі пільгові категорії громадян становлять 24,7% від загальної кількості пасажирів. Нагадаємо, що окремі перевізники стверджують, що кількість пасажирів пільгових категорій у Львові становить до 60%.

Добропорядні міські посадовці мали б наполягати на такому дослідженні, аби не обраховувати пасажирів і унеможливити будь-який тиск з боку перевізників...".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ