Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

СКУ закликає опозицію об’єднатися, але на виборах не підтримуватиме нікого

Світовий Конгрес Українців закликає опозицію об’єднатися, але на виборах не ця організація підтримуватиме нікого. Про це сьогодні, 20 серпня, на прес-конференції повідомив президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій.

На питання про те, яку оцінку конгрес дає опозиції в Україні, він відповів: «Ми будемо з ними зустрічатися, будемо закликати її об’єднатися». Сподіватися на перемогу, за його словами, чи то йдеться про парламент, чито про президентські вибори, можна лише тоді, коли опозиція об’єднана.

Також він наголосив на тому, що опозиціонерів закликатимуть показати чітку альтернативу тій владі, яка є нині: «Закликаємо, щоби опозиція заявила українському народу, чим вона відрізняється від чинної влади, щоби люди змогли зробити відповідний вибір».

«Ми ні в Україні, ні в інших державах ніколи не підтримуємо жодного кандидата чи політичну партію»,– пояснив позицію СКУ Євген Чолій.

Він також розповів, що Конгрес проводить спостереження під час виборів. Зокрема, на останніх парламентських виборах, за його словами, було понад 250 міжнародних спостерігачів з діаспори (з більш як 20 країн світу).

«Ми виконуємо місію спостерігання за виборами, тому, очевидно, не можемо підтримувати жодну кандидатуру, тому що це не буде об’єктивно»,– пояснив президент СКУ.

Як він наголосив, під час кожних виборів Конгрес закликає українців не бути пасивними та голосувати на виборах.

Нагадаємо, що 20 серпня у "Львівській політехніці" розпочав роботу 10 Світовий конгрес українців. Триватиме він до 22 серпня. 

Фото - ukrinform.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ