Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Сланцеве голосування – це серйозна політична поразка «Свободи» на Львівщині, - політолог

Голосування щодо погодження видобутку сланцевих вуглеводнів на Львівщині стало лакмусовим папірцем щодо оцінки політичної ваги партій. Зрештою, я здивований позицією «Свободи», адже, виходячи з їхніх програмних засад, саме ця партія повинна була б виступити за такий проект. Про це сьогодні, 4 жовтня, в коментарі Гал-інфо повідомив політолог Юрій Шведа.

«Хто, як не «Свобода», мала б підтримувати ці процеси, зважаючи на потребу України боротися з енергетичною залежністю від Росії? Можливо, певні екологічні ризики і присутні, однак ті аргументи, які наводила «Свобода», є вкрай непереконливими», - вважає Юрій Шведа.

Він не виключає, що принциповість цього питання для «Свободи» була і в тому, що вони мали на меті продемонструвати країні свою впливовість на Львівщині..

«Часто говорили про те, що «Свобода» на Львівщині є правлячою партією. Однак коли питання постало принципове, то виявилось, що це не зовсім так», - зазначив політолог.

Він назвав учорашнє голосування – серйозною політичною поразкою «Свободи» на Львівщині.

«Свободі» показали, що вона не всесильна і повинна навчитись рахуватися з іншими політичними силами, представленими у Львівській облраді. Я не думаю, що це потягне якусь політичну війну у раді чи зміну існуючого формату, зокрема. керівництва ради адже це об’єднання (під час голосування) політичних сил було ситуативним. Насправді ця ситуація продемонструвала нам два важливих моменти. Перше – це те, що сама опозиція, яка мала різні думки з питання сланцевого газу, не є такою монолітною. Друге – «Свобода» показала, що є нестабільним учасником опозиційної коаліції», - зазначив Юрій Шведа.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ