Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Слідчі Дрогобича отримали обладнання на понад один мільйон гривень

Консультативна Місія Євросоюзу передала слідчим Дрогобича обладнання на понад один мільйон гривень. Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Найсучасніші криміналістичні набори, фотоапарати, комп’ютери, принтери та монітори дрогобицькі правоохоронці отримали в рамках спільного пілотного проекту Консультативної Місії Євросоюзу та Національної поліції України щодо об’єднання функцій слідчих та оперативників.

У рамках проекту запровадження інституту детективів, у слідчому відділі Дрогобицького відділу поліції відбулася зустріч представників Консультативної місії ЄС, керівництва Головного управління Національної поліції у Львівській області та Дрогобицького відділу поліції.

Представники Місії передали працівникам сектору криміналістичного забезпечення найсучаснішу техніку, фотоапаратуру та спеціальну пересувну автолабораторію, аналогів якої в Україні наразі немає.

Відтепер новітня техніка європейського рівня є у нас на Львівщині. Вона суттєво допоможе нашим поліцейським в документуванні та розкритті злочинів, а також дозволить працювати швидко та якісно.

Нагадаємо, пілотний проект «Поліцейські детективи», який передбачає об’єднання функцій оперативників та слідчих під єдине підпорядкування, покликаний спростити роботу поліції та підвищити ефективність розкриття злочинів.

Такий підхід успішно випробуваний в країнах ЄС, зокрема, в Чеській Республіці, Литві, Польщі та Румунії. В Україні цей проект стартував у березні 2017 року на базі Бориспільського відділу поліції.

Стандартна практика в країнах ЄС – слідчий, який виконує функції оперативника та слідчого. Проте, в Україні оперативники та слідчі не рідко працюють під різним підпорядкуванням.

Як наслідок, через брак координації та комунікацій між ними страждає ефективність проведення розслідувань. Незавершені кримінальні справи, марнотратність ресурсів та збільшення бюрократії – це не може не дратувати громадськість.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ