Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Словаччина передасть Україні 16 артустановок Zuzana

Україна і Словаччина підписали контракт на постачання 16 артилерійських установок Zuzana для ЗСУ і їхня доставка планується швидкими темпами.

Про це на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським сказала президентка Словаччини Зузана Чапутова, повідомляє Cуспільне.

"Ми підписали контракт на постачання 16 установок Zuzana в Україну. Це відбудеться у дуже швидкому темпі. Ми будемо розробляти спільний тип гаубиць. Розпочнеться спільне виробництво боєприпасів. А наші підприємства будуть розміновувати територію України", — сказала вона.

Зеленський своєю чергою сказав, що співпраця України і Словаччини зміцнює обидві країни.

"Підписано контракт про виробництво 16 Самохідних гаубиць Zuzana 2. Ми працюємо і заради інших спільних виробництв — снарядів, гармат. Я вдячний за готовність допомагати гуманітарним розмінуванням", — сказав він.

Президент зазначив, що Україна готова купувати словацьку техніку для розмінувань і створювати нові виробництва такої техніки.

"Україна та Словаччина разом можуть стати донорами глобальної захищеності людей від глобальної мінної загрози", — сказав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ