Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Смертельна доставка: Філіп Морріс та GLOVO продають дітям стіки для IQOS

Тютюнова компанія Філіп Морріс разом із сервісом кур’єрської доставки GLOVO продають сигарети для нагрівання HEETS для пристрою IQOS неповнолітнім.

16-річна волонтерка ГО «Життя» Софія замовила через додаток GLOVO доставку стіків HEETS для IQOS та оплатила їх готівкою. Про те, як усе відбувалося, дівчина зняла короткий ролик.

“Як під час замовлення у додатку, так і в момент отримання замовлення від кур’єра, я мала можливість не зазначати свій вік та не показувати документи, які демонструють мій вік” - пояснила волонтерка Софія.

Наголошуємо, що тютюнові вироби доставляють й інші служби, але вони не займаються прихованою рекламою сигарет. Для доставки HEETS IQOS, сервіс GLOVO створив у додатку спеціальне віконечко, через яке можна замовити та оплатити тютюнові вироби.     

Таким чином компанія Філіп Морріс вкотре порушує обіцянку не продавати свої вироби дітям, а GLOVO веде безвідповідальну соціальну політику.

Ми закликаємо усі контролюючі органи звернути увагу на сервіс кур’єрської доставки GLOVO, який продає тютюнові вироби електричного нагрівання неповнолітнім.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували комплексний антитютюновий законопроєкт №2813, у якому значно посилюють захист дітей та молоді від початку куріння.

Громадська органiзацiя "Життя"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ