Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як співпраця між брендами сприяє екологічному переробленню вейпів

У 2023 році паріння одноразок стало звичайним процесом як для тих, кто раніше купував тютюнові вироби, так і для тих, хто іноді хоче зробити паузу та насолодитися приємним фруктово-ягідним смаком та ароматом.

Велика кількість людей піклується про своє здоров'я та шукає альтернативу традиційним тютюновим виробам. Однією з таких альтернатив є pod-системи, які мають багато переваг: вони легкі у використанні, компактні, не містять шкідливих смол, що відкладаються у легенях, і пропонують широкий вибір смаків та ароматів. Однак, зростаюча популярність цих виробів з пластику породила проблему їхнього впливу на навколишнє середовище. Це питання можна вирішити, якщо правильно утилізувати вейпи.

Одноразові pod-системи та їхній вплив на екологію планети

Pod-системи мінімізують шкоду для здоров’я, але неправильна утилізація цих пристроїв може завдати шкоди навколишньому середовищу. Пластик розкладається близька 600 років, а батареї ще більше. Особливо проблематичним є наслідок, коли літієвий акумулятор, що міститься всередині пластикового корпусу, потрапляє в ґрунт, окислюється та починає забруднювати воду та землю. Шкідливі речовини з акумулятора також можуть надалі впливати на здоров'я людини.

Одноразки працюють 1-2 тижні, а потім їх треба замінювати. Це може мати негативний вплив на навколишнє середовище через зайве виробництво, відходи та велике споживання ресурсів.

Виготовлення одноразових pod-систем також потребує енергії та ресурсів, включаючи пластик, метал та хімічні речовини для акумуляторів. Цей процес має вплив на довкілля, включаючи споживання води та енергії, емісію парникових газів та інші негативні наслідки.

Як мінімізувати шкоду від використаних одноразок?

Для зменшення впливу на довкілля рекомендується правильно утилізувати одноразки. Один з варіантів - їх перероблення на повербанки, які надалі можна передавати на благочинність воїнам ЗСУ. Саме такий напрям обрали працівники магазину Vandal Vape. Клієнти можуть прийти у працюючі відділення інтернет-магазину та покласти до спеціальних пластикових коробок використані пристрої для вейпінгу. Далі команда магазину передає кожні 2 тижні одноразки волонтерам з Тернополя, котрі переробляють одноразки на повербанки для воїнів ЗСУ. 

Для тих, хто бажає теж взяти участь в акції, треба на сайті https://vandalvape.com.ua/ подивитися адреси магазинів, накопичити декілька використаних одноразок та принести до відділення. Якщо у вашому місті нема магазину Vandal Vape, можна домовитися про відправку одноразок поштою. Бути соціально активним легко!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ