Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Смертельна ДТП у Харкові: Зайцеву і Дронова залишили за ґратами

Київський районний суд Харкова залишив за гратами підозрюваних в скоєнні смертельного ДТП на вулиці Сумській - Олену Зайцеву і Геннадія Дронова до 16 листопада.

Про це повідомляє місцеве видання NewsRoom.

Адвокати підозрюваних клопотали про зміну запобіжного заходу на домашній арешт.

Зокрема, Дронов вчергове заявив, що не збирається ховатися від слідства і запропонував віддати правоохоронцям свої паспорти.

Також він наголошував, що має хвору матір та не збирається їхати з міста.

Адвокати Зайцевої знову заявили про те, що їх підзахисна потребує якісної медичної допомоги, а її "утримання в СІЗО не поверне трагедії".

"Відсутність належного лікування носить характер тортур", - сказала адвокат обвинуваченої Юлія Козир.

 
Олена Зайцева
ФОТО: NEWSROOM

Однак суддя Віктор Попрас прийняв рішення продовжити фігурантам запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави ще на 60 днів.

За інформацією UA: Харків наступне засідання відбудеться 2 жовтня.

На засідання 18 вересня мали доставити лікаря-нарколога, яка брала аналізи в Зайцевої після аварії, але на засідання лікарка не з'явилася.

20 липня з’ясувалося, що у справі смертельної ДТП зник один з основних свідків– нарколог Олена Федірко, яка оглядала Зайцеву після наїзду на пішоходів.

Пізніше з'явилася інформація, що Федірко знаходиться на непідконтрольній Україні території.

Увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.

За кермом Lexus перебувала 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Аналіз показав присутність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП.

Пізніше повторна експертиза не виявила опіатів у Зайцевої.

6 грудня, за висновками експертиз у справі про ДТП у Харкові, в організмі Зайцевої виявили речовини, які містять кодеїн. У МОЗ також підтвердили, що Зайцева була під наркотиками.

На одному з засідань Зайцева визнала свою провину у скоєнні ДТП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ