Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сміттєпереробний завод у Львові збудовано майже на 40%

У Львові на вул. Пластовій, 13 триває будівництво сміттєпереробного заводу, де вже виконали більше третини робіт. Майбутній механіко-біологічний комплекс перевантаження та переробки твердих побутових відходів зможе переробити 250 тис. тонн відходів на рік.
Візуалізація майбутнього сміттєпереробного заводу. Фото - ЛМР

На ділянці вже облаштували фундамент під стіни комплексу. Для цього забили майже півтори тисячі палі та завершують встановлення фундаментних ростверків та стаканів, повідомляють в ЛМР. 

Нині в процесі зведення стіни заводу:

  • Збірні залізобетонні колони для влаштування стін встановлені практично повністю – 90%. Вже є 110 колон з 128 запроектованих. Усі колони замовили та виготовили.  
  • Сендвіч-панелі стін. Підрядник на етапі укладання договору замовлення. Монтувати сендвіч-панелі планують з серпня цьогоріч.  

Триває зведення біологічної частини заводу. Стіни для 24 камер біосушіння зведені на – 82%. А у механічній частині вже повністю виконали підпірні стіни.

Працюють також над дахом. Уклали договір на постачання матеріалів, закупили метал, який монтуватимуть з початку серпня до кінця жовтня.

Триває облаштування технологічного приямку для конвеєрів – основи котловану. Його мають невдовзі бетонувати – липень-серпень.

Вже погодили кінцевий перелік виробників і постачальників обладнання для комплексу. Його доставлять у січні наступного року, а перший старт роботи запланований вже на лютий-березень 2024 року.

«Ми продовжуємо працювати над реалізацією цього важливого екологічного проєкту і докладаємо всіх зусиль, аби до кінця року завершити будівельну частину робіт і вже наступного року розпочати монтаж обладнання, введення в експлуатацію і прийом відходів», – зазначив Тарас Калужний, директор ЛКП «Зелене місто».

Очікується, що на сміттєпереробному заводі буде працювати 184 особи. Щоб детально вивчити усі процеси роботи комплексу керівний склад заводу поїде на навчання у Польщу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ