Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Снєгирьов: Російські терористи в районі Бахмутської траси використовують проти українських військ нову зброю

Проросійські терористи в районі Бахмутськой траси (Луганська область) почали використовувати проти українських військовослужбовців нову зброю. Про це свідчать воронки нетипово великого розміру. Про це на Фейсбуці написав активіст з Луганська, голова ГО "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"Цю інформацію підтвердили і у прес-службі голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля. Згідно з повідомленням, під обстріл потрапила і Попасна, яку обстріляли снарядами нового зразка.

«Обстріли Попасної велися снарядами нового зразка, від яких залишилися величезні вирви – набагато більші, ніж від реактивних снарядів із «Градів» чи мінометних мін», - повідомив він.

Йдеться про застосування росіянами нової системи реактивного залпового вогню калібру 220 мм , яка нещодавно пройшла державні випробування на території РФ.Про це заявив генеральний директор науково-виробничого об'єднання «Сплав» Микола Макаровец.

«По [калібру] 220 мм закінчені держвипробування», - заявив Макаровец

Також він додав, що є програма з нарощування дальності стрільби систем «Смерч» і «Торнадо».

Наразі, можемо констатувати, що після державного випробування , росіяни вирішили первірити нову систему в умовах реальної війни на Сході України. Саме ці новітні системи залпового вогню фіксували розвідгрупи" Правої Справи" під час бойових дій в районі луганського аеропортуКінець розмови в чат", - написав Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ