Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Сочі: колишні українки стали найкращими у фігурному катанні

Екс-учасниця збірної України з фігурного катання Тетяна Волосожар, виступаючи за Росію у парі з Максимом Траньковим, виграла другу золоту медаль Сочі.

Після успіху у командному змаганні Волосожар та Траньков виграли змагання у парному розряді, повідомив ВВС Україна.

Головними конкурентами російської пари був німецький дует Олена Савченко та Робін Шолкови, які отримали тільки бронзу, як і на Олімпіаді у Ванкувері. Олена Савченко раніше також представляла Україну.

Останніми з росіян золото Олімпіади у змаганнях спортивних пар завоювала Тетяна Тотьм’яніна та Максим Маринін в 2006 році.

Срібними призерами змагань, несподівано для всіх, стала ще одна російська пара Ксенія Столбова та Федір Климов, які раніше не брали участі в чемпіонатах світу.

Після Олімпіади у Ванкувері 2010 року партнер пані Волосожар по збірній України Станіслав Морозов закінчив спортивну кар’єру. Тоді вона почала кататися з Траньковим і виступати за Росію.

За словами Максима Транькова, вони катались і для "братської України" теж.

"Чесно кажучи, жодного разу не жалкувала, що почала виступати за Росію, але дуже вдячна Україні за підтримку, яку вона мені надавала", - розповіла Волосожар в інтерв’ю BBC.

“Приємно бачити на командному турнірі людей з українськими прапорами, які переживали за нас. Україна завжди допомагає, дуже дякую їй за те, що виростила олімпійську чемпіонку”, - сказала колишня українська фігуристка.

Ще виступаючи раніше за збірну України, Тетяна Волосожар і Олена Савченко у різний час каталися з одним партнером – Станіславом Морозовим. Зараз Морозов допомагає тренеру росіян Ніні Мозер.

"Я трохи забула про якусь там очну суперечку із Савченко. Це було питання в 2010 році, коли ми з Максимом Траньковим вступили в пару – яка з колишніх українок і партнерок Станіслава Морозова буде кращою? Потім це відійшло на задній план", - згадує Тетяна Волосожар.

Зараз збірна Росії у командному заліку Сочі посідає сьоме місце з двома золотими, чотирма срібними та трьома бронзовими медалями.

Україна посідає 22 місце з однією бронзою у біатлоні.

Лідирує на Олімпіаді збірна Німеччини з шістьма золотими медалями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ