Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні День прикордонника України!

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко привітав прикордонників з професійним святом.

"Я пишаюся Україною. Пишаюся сміливістю всіх українців. І я пишаюся своїми побратимами та посестрами, всією прикордонною родиною. З упевненістю можу сказати – охоронці кордону з честю боронять країну і захищають державний рубіж", - написав Сергій Дейнеко на своїй фейсбук-сторінці.

Він зазначив, що вдячний кожному і кожній за внесок у спільну боротьбу Українського народу. Тисячі чоловіків та жінок у лавах Державної прикордонної служби самовіддано воюють з російською ордою на передовій, а також забезпечують безпеку країни на різних ділянках кордону.

За проявлену мужність майже 1150 прикордонників відзначені державними нагородами. 7 удостоєні найвищої відзнаки – звання Героя України. На жаль, 5 з них – посмертно. 

"Ми завжди будемо пам’ятати імена всіх полеглих прикордонників, адже Україна протистоїть агресії росії вже понад 9 років. Їхні подвиги і пам’ять про них житимуть вічно. Ми не складемо руки, поки не повернемо додому всіх, хто перебуває в полоні, кого країна-терористка утримує в заручниках. На сьогодні з російського полону вдалося визволити вже 243 прикордонників", - повідомив голова ДПСУ.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ