Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні електроенергію на Львівщині подаватимуть без застосування ГПВ: ключове за добу

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький розповів про головні події на Львівщині, які сталися за минулу добу, 13 лютого.

- Упродовж 13 та ночі 14 лютого загроз ракетних ударів в області не було. Сьогодні о 09:11 сирени сповістили про повітряну тривогу. У білорусі злетів літак МіГ-31, який є носієм «Кинджалів». Залишайтесь в укриттях до сповіщення про відбій.

- Евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 154 вимушені переселенці.

До Перемишля з нашої області чотирма потягами вирушили 1373 особи.

За попередньою інформацією, сьогодні, 14 лютого, електроенергію жителям Львівщини подаватимуть без застосування графіка погодинних відключень. Таке рішення ухвалили у НЕК «Укренерго». Ліміти споживання не доводять, оскільки в енергосистемі немає дефіциту потужності.

Львівщина стала рекордсменом за обсягом фінансової підтримки дрібних аграріїв з місцевих бюджетів. Громади нашої області затвердили програми підтримки дрібних аграріїв на суму 2,1 млн грн. Це у 5,5 разів більше, ніж торік. Також на 27% у порівнянні з минулим роком зросла програма підтримки АПК області. Вона становить 34,2 млн грн.

Четверо вчителів зі Львівщини стали переможцями І етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023». У номінації «Захист України» Львівщину представлятиме Велебнік Василь Павлович, учитель  «Захисту України» Ліцею № 66 Львівської міської ради;

У номінації  «Основи здоров’я» – Павлюк Галина Ярославівна, учителька Ясенівського закладу загальної середньої освіти І-III ст. з дошкільним підрозділом Заболотцівської сільської ради Золочівського району;

У номінації  «Фізична культура» – Солтан Галина Ярославівна, учителька Комунального закладу Солонківської сільської ради «Ліцей імені Героя України Миколи Паньківа»;

У номінації «Початкова освіта» – Кагуй Ірина Орестівна – учителька гімназії №12 Червоноградської міської ради.

На Львівщині формують окремий стрілецький батальйон. 

Німецьке місто Альценау, яке є містом-партнером Кам’янки-Бузької, передало автобус та генератори, ліки й спецодяг для громади. Кошти на придбання цієї допомоги жертвували жителі міста під час різноманітних благодійних заходів. Автобус передали відділу освіти, 10 генераторів потужністю 5,4 кВт – комунальним установам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ