Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Сьогодні Львівщина прощається із вісьмома захисниками

Сьогодні Львівщина прощається із вісьмома захисниками, які загинули за Україну через російську агресію.

Тарас Кусень

Тарас Кусень

Народився у селі Тершів, згодом переїхав у Стрий. Під час повномасштабної війни захищав Батьківщину у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Понад рік вважали зниклим безвісти. Напередодні загибель захисника під час виконання бойового завдання в Бахмуті, 19 травня 2023 року, підтвердили. Йому було 52 роки.

Олег Буяновський

Олег Буяновський

Житель міста Броди. Служив на посаді стрільця-помічника гранатометника у другому стрілецькому відділенні. Загинув 5 серпня 2024 року неподалік Часового Яру, що на Донеччині. Воїну назавжди 48.

Андрій Андрейко

Андрій Андрейко

Житель села Скнилів Зимноводівської громади. Проходив службу у військовій частині №3018, зокрема боронив територіальну цілісність держави у лавах Національної гвардії України. Загинув військовослужбовець 24 червня поблизу населеного пункту Спірне Донецької області. Андрію було 47 років.

Петро Милян

Петро Милян

Уродженець села Туринка Львівської області. Проживав у Львові. З початком повномасштабного вторгнення став на захист України у складі 125 окремої бригади територіальної оборони. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту. Загинув воїн 14 серпня у віці 55 років.

Юрій Шевчук

Юрій Шевчук

Уродженець села Миколаївка Херсонської області. У перші дні повномасштабної війни разом із сім’єю переїхав до Львова. Тут він вступив до лав Національної гвардії України. Виконував бойові завдання на Запорізькому та Донецькому напрямках у складі 14 бригади оперативного призначення імені Івана Богуна («Червона Калина»). Загинув військовий 18 серпня у віці 33 років.

Іван Пушкарйов

Іван Пушкарйов

Уродженець села Рахиня Франківської області. На початку повномасштабного вторгнення став на захист країни. Служив у складі 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша. Військовослужбовець загинув 16 серпня у віці 44 років.

Іван Сас

Іван Сас

Народився у селі Малнівська Воля, що на Мостищині. Після 24 лютого 2022 року повернувся з-за кордону, щоб стати на захист України та долучитися до лав Збройних сил. Загинув 15 серпня під час виконання бойового завдання у Курській області. Воїну назавжди 45.

Констянтин Дзюнь

Констянтин Дзюнь

Уродженець села Довга Балка Донецької області. У серпні 2022 року разом із сім’єю переїхав до Новояворівська. За пів року, 24 лютого 2023, вступив до Збройних сил, щоб обороняти територіальну цілісність держави. Загинув захисник 18 серпня поблизу села Новоданилівка, що у Запорізькій області. Йому було 44 роки.

Вічна пам’ять усім героям!

Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ