Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні Міжнародний день миру

Сьогодні, 21 вересня, за рішенням ООН, відзначається Міжнародний день миру. Вперше він проводився 1982 року. Цього дня ООН пропонує всім країнам і народам припинити воєнні дії.

Міжнародний день миру був заснований у 1981 році, а вперше був проведений у вересні 1982 року. 7 вересня 2001 року Генасамблея ООН запропонувала розширити його значення, закликавши ворогуючі сторони в усьому світі оголосити щорічний Всесвітній день припинення вогню і відмови від насилля, - передає Укрінформ.

Починаючи з 2002 року, Міжнародний день миру щорічно відзначається 21 вересня.

Цього дня ООН пропонує всім країнам і народам припинити воєнні дії, або ж відзначати цей День проведенням освітніх і громадських суспільних інформаційних акцій з проблем миру.

У 2015 році 193 державами-членами Організації Об’єднаних Націй були ухвалені 17 цілей в царині сталого розвитку. Цей порядок денний на період до 2030 року закликає держави вжити заходів, спрямованих на досягнення цих цілей протягом наступних 15 років.

Ці 17 цілей полягають у тому, щоб викорінити злидні, захистити планету і забезпечити загальне процвітання.

Тема Дня 2019 року: ʺБоротьба зі зміною клімату заради мируʺ, підкреслює важливість боротьби зі зміною клімату як способу збереження і підтримання миру на всій планеті.

Як зазначають в ООН, зміна клімату являє очевидну загрозу для миру і безпеки на землі. В результаті стихійних лих відбувається переміщення втричі більшої кількості людей, ніж через конфлікти: мільйони людей змушені залишати свої будинки в пошуках безпечного місця для проживання.

23 вересня Організація Об'єднаних Націй проводить Саміт з клімату, під час якого обговорюватимуться конкретні і реалістичні плани прискорення дій по виконанню Паризької угоди.

Учасники Саміту розглянуть корінь проблеми - галузі, в яких виробляється найбільше викидів. Крім того, учасники Саміту продемонструють практичні заходи для боротьби зі зміною клімату.

Нагадаємо, 20 вересня на кліматичні протести по всьому світу вийшли мільйони людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ