Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні на 80% забруднюють атмосферне повітря ТЕЦ

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак вважає, що Україна в лідерах за рівнем смертності від забруднення атмосферного повітря не лише через низький рівень екологічної свідомості та культури, а й через неналежну державну політику в сфері охорони довкілля. Про це він заявив в ефірі програми HARD на каналі ZIK, передає Урядовий портал.

«У березні 2016 року світ приголомшив звіт Всесвітньої організації охорони здоров’я. За його даними Україна в лідерах серед країн Європи за рівнем смертності від забруднення повітря на 100 000 населення. У нашому регіоні – це Болгарія, Білорусія, Росія, Боснія та Герцеговина. І це катастрофа не тільки для України, а й всього регіону. Хмари, несучи «половину таблиці Менделєєва», не потребують паспортів, вони спокійно переносять це в інші країни ЄС», – сказав Остап Семерак.

Міністр відзначив, що говорячи про вплив на навколишнє природне середовище, ми не до кінця розуміємо всю небезпеку впливу розривів снарядів на стан води, ґрунту, повітря. За його словами, всі ці питання відкладаються у майбутні часи і забуваються. А статистика набагато гірша.

 «Сьогодні на 80% забруднюють атмосферне повітря ТЕЦ. До 2015 року повинні були скоротити свої викиди, змінивши технології, встановивши нове обладнання. Ми повинні змушувати власників цих підприємств встановлювати необхідне обладнання. І такий фінансовий інструмент ми знайшли. Це - пільгове екокредитування. Сьогодні із ТОП – 100 підприємств 20% компаній готові взяти такий кредит. Це, звичайно, перші, але конкретні кроки», - сказав Міністр.

Остап Семерак розповів, що одна з найвідоміших перлин Закарпаття «Долинa нарцисів» під загрозою кислотних дощів з Європи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ