Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні на Львівщині без відключень електроенергії – ЛОВА

Сьогодні, 3 листопада, на території Львівської області графіків погодинних чи аварійних відключень електроенергії не впровадили. Про це повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Утім, як попереджує начальник ЛОВА, ситуація динамічна та може змінюватись упродовж дня – залежно від споживання населення та дій ворога. 

Максим Козицький порадив підготуватися до можливих відключень та дав декілька порад. 

Зокрема якщо електропостачання вимкнуть, варто відключити прилади з розеток, щоб вони не пошкодились через перепади напруги. 

Фахівці «Львівобленерго» радять встановити реле напруги чи пристрій захисного вимкнення, щоб додатково захистити електроприлади та систему електропроводів. 

Після відновлення електропостачання вмикайте електроживлення поступово – починайте з приладів з невисокою потужністю. Порохотяги, пральні машини, обігрівачі й інші потужні прилади рекомендують не вмикати у перші години відновлення живлення. 

"Якщо доведеться вдатися до відключень, повідомлю настільки швидко, наскільки буде можливість. Також про це інформуватимуть на ресурсах «Львівобленерго». Нагадую, що вказівка про введення графіків може надійти від НЕК «Укренерго» у будь-який час. Спрогнозувати, коли це буде – неможливо. Це залежить від балансу в енергосистемі країни", – зазначив Козицький. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ