Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні перші 200 призовників з Львівщини вирушать до війська

Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
1/3
Обласний збірний пункт Львівського обласного військового комісаріату здійснив цьогоріч першу відправку до війська. Про це сьогодні, 23 квітня, повідомила журналістика Гал-інфо з місця події.

Призов триватиме до 30 червня. Загальна кількість призовників на Львівщині становитиме близько 900 осіб.

Сьогодні ж у збірному пункті майже 200 осіб віком від 21 до 27 років. Хтось приїхав ще вчора, інші - сьогодні. Кожен має повторно пройти комісію ще і в Обласному збірному пункті. Більшість хоче служити у десантних військах. 

Серед строковиків був 23-річний Андрій. Ще вчора він був студентом-комп’ютерним інженером у Львівській політехниці, а вже сьогодні наважився на службу в армії. Попри те, що більшість чоловіків цілеспрямовано планують потрапити у десантні війська, йому не принципово. Вважає, що кожні з них однаково важливі.

“Мені прийшла повістка, тому сьогодні я тут. Вважаю, що не варто ховатись за сімома замками, тікати закордон. Відслужити — це мій громадянський обов'язок як чоловіка. Маючи вищу освіту, я служитиму упродовж року, на відміну від хлопців без освіти, у яких строкова служба триватиме на шість місяців довше.

Вже сьогодні ввечері мене відправлять у Чернігів, там є навчальний центр “Десна”. Щодо роду військ, то я не маю конкретних побажань, напевно скерують в зенітно-ракетні. Про намір підписати контракт зі Збройними силами України ще не можу точно сказати, поки що не планує, але час покаже”.

Зазначимо, що призовники упродовж місяця будуть проходити курс молодого солдата.

Додамо, що раніше Обласний збірний пункт розташовувався на вулиці Данила Апостала,16, проте відтепер він знаходиться за адресою - вулиця Батуринська, 2 (вхід з вулиці Ветеранів).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ