Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні ПЦУ відзначає День молитви за сім’ю

Православна Церква України з 2019 року 9 вересня (22 вересня за старим календарем) відзначає День молитви за сім’ю.

Як зазначають у Православній Церкві України, це особливий день, коли ми підносимо молитовні прохання до Господа про мир у родинах, добре виховання дітей, про духовні блага і земний достаток сімей.

Священний Синод нашої Церкви постановив відзначати саме цей день як День молитви за сім’ю, бо 9 вересня ми вшановуємо пам՚ять святих праведних Богоотців Іоакима та Анни, батьків Пресвятої Богородиці, які являють нам зразок благочестя, подружньої вірності, надії на Бога і нагороди від Нього за чесноти.

Деякий час до цього, коли Українська Церква частково була під духовною окупацією росії, за родини молилися 8 липня, в день пам’яті Петра і Февронії Муромських, яких в РФ вважають покровителями сім’ї. В 2012 році тодішній президент Янукович навіть видав відповідний указ, який на офіційному рівні закріплював це свято в Україні, яке з 8 липня 2008 року за ініціативи дружини колишнього президента РФ Світлани Медведєвої відзначали на росії: «Свято сім’ї, любові та вірності».

Нині українці своє державне свято – День сім’ї – відзначають 15 травня, в Міжнародний день сім’ї, встановлений Генасамблеєю ООН. А 9 вересня – День молитви за сім’ю. В наших храмах звершуються Божественні літургії та молебні праведним Іоакиму та Анні як покровителям сім’ї.

Нехай всемилостивий Господь за молитвами Пресвятої Богородиці, святих праведних Богоотців Іоакима і Анни та всіх святих, збереже й захистить українські сім’ї від насилля, смерті й розлуки, які ворог несе на нашу землю, в наші домівки. Нехай Господь допоможе повернути в життя українських родин мир і спокій, безпеку для дітей і втіху для батьків!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ