Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сьогодні Рада збирається ухвалити Держбюджет-2019

Сьогодні Верховна Рада України має ухвалити у другому читанні та в цілому проект Державного бюджету на 2019 рік, повідомляє УНН з посиланням на порядок денний ВР.
Верховна Рада України

Зокрема, згідно з порядком денним, о 16:00 парламентарі мають розглянути проект закону №9260 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів, зокрема на деревину та етиловий спирт. Також нардепи мають ухвалити проект закону №9084 про внесення змін до Бюджетного кодексу України.

Уже після цього нардепи повинні перейти до розгляду проекту закону №9000 про Державний бюджет України на 2019 рік.

Окрім того, нардепи мають завершити розгляд проекту закону №7279-д про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень, яким, зокрема, передбачено посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.

Також у порядку денному є проект закону про внесення змін до додатку №3 до закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік", яким передбачається підготовка до створення публічного акціонерного товариства "Експортно-кредитне агентство" (ЕКА).

Крім того, нардепи мають ухвалити проект закону №8265 про внесення змін до закону "Про публічні закупівлі" та деяких інших законодавчих актів України, яким пропонується забезпечити прозоре та якісне здійснення публічних закупівель з використанням системи ProZorro, зокрема пропонується врегулювати питання закупок на рівні 50 тис. гривень.

Також у порядку денному є проект закону №9068 про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору в інформаційній сфері, яким, зокрема, пропонується більш чітко ввести такі категорії забороненого контенту у ЗМІ як "вислови, що виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України, якщо така трансляція переслідує мету розпалювання ворожнечі та ненависті" та інше.

Додамо, 20 листопада у Мінфіні повідомили, що доопрацювали проект Держбюджету на 2019 рік до другого читання та скерували до Верховної Ради.

Україна очікує остаточного погодження Радою МВФ нової програми Stand-by після прийняття у другому читанні проекту Державного бюджету на 2019 рік.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ