Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у Києві провели в останню путь Леоніда Кравчука

фото - Укрінформ
фото - Укрінформ
фото - Укрінформ
фото - Укрінформ
фото - Укрінформ
фото - Укрінформ
фото - Укрінформ
фото - Укрінформ
1/4
Сьогодні в Українському домі у Києві відбулася церемонія прощання із першим Президентом України Леонідом Кравчуком.

Церемонія прощання розпочалась рівно об 11:30 за київським часом. Труну з тілом першого президента України привезли у присутності почесного караулу.

На вході до "Українського дому" розмістили плакати із цитатами Леоніда Кравчука. Також повісили плакат із фотографією, де зафіксовано момент присяги першого президента.

Попрощатися з Леонідом Кравчуком прийшли мер Києва Віталій Кличко, брати Суркіси, ексспікер Верховної Ради Олександр Мороз та міністр культури Олександр Ткаченко.

Володимир та Олена Зеленські також поклали квіти до труни Леоніда Кравчука. Президентське подружжя поспілкувалося з членами родини покійного та висловило їм співчуття.

"Леонід Макарович був тією людиною, до якої можна було звернутися по мудру пораду. Він завжди чув і розумів прагнення людей навіть у найважчі моменти для нашої країни. Його внесок у формування незалежної України неоціненний. Як і зусилля з визнання нашої держави рівноправним учасником світових процесів і подолання наслідків тоталітаризму. Впевнений, безцінний досвід Леоніда Макаровича допоможе нам у перемозі над агресором і розбудові сильної, мирної, європейської держави Україна", – сказав Володимир Зеленський. 

У церемонії прощання також узяв участь керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак.

Крім того, попрощатися першим головою незалежної України прийшли президенти України Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко.

Леоніда Кравчука поховали на Байковому цвинтарі. Його могила розташована біля могил ексмера Києва Олександра Омельченка і ексдепутата Юхима Звягільського.

Нагадаємо, що Леонід Кравчук помер після тривалої хвороби 10 травня о 17:00 за київським часом. Наприкінці червня 2021 року він переніс складну операцію на серці, після неї перший президент України понад місяць провів у реанімації. Кравчук не міг самостійно дихати, його підключали до апарату ШВЛ. Протягом усього лікування його стан оцінювався як складний.

Кравчук був президентом України з 1991 до 1994 року. Після своєї каденції він продовжував брати участь у суспільно-політичному житті країни. З 28 липня 2020 року до 21 лютого 2022 року він очолював Тристоронню контактну групу з врегулювання ситуації на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ