Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у Львові українці та поляки говорять про перспективи відбудови України

Сьогодні у Львові триває семінар на тему «Польсько-українська співпраця та перспективи відбудови України». Серед учасників заходу – представники влади та бізнесу обох країн.

Семінар відбувається в межах проєкту CSS WEI «Польський сервіс відбудови України». Це проєкт, який має на меті залучати польський бізнес у процес відбудови України. А також - допомагати українському бізнесу та українському самоврядуванню у пошуку польських партнерів та потенційних польських інвесторів, повідомляють в ЛМР. 

На заході з вітальними словами виступили, зокрема, міський голова Львова Андрій Садовий, Державний секретар Міністерства розвитку та регіональної політики, Уповноважений Уряду Республіки Польща у справах польсько-української співпраці у сфері розвитку Ядвіга Емілевич, Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький, президент правління KredoBank SA Яцек Шугаєв.  

Міський голова Львова Андрій Садовий подякував польському уряду, містам та бізнесу за постійну підтримку і допомогу. Він наголосив, що українська перемога має дві частини. Одна – це деокупація всіх наших земель. Друга – відбудова та перебудова нашої держави. І час на перебудову буде короткий. Тому, на його переконання, вже сьогодні треба мати розуміння, що ми будемо робити завтра та після завтра. 

Також міський голова Андрій Садовий зауважив, сьогодні  питанням національної безпеки обох країн є будівництво нових транспортних коридорів між Україною та ЄС.  При цьому, важливою є також інтеграція місцевої транспортної інфраструктури з європейською. І цей проєкт відкриє широкі можливості і для польського бізнесу. 

Мер Львова зазначив і про індустріальні парки, які вже будують та планують будувати у Львові, та зауважив, що ці проєкти теж можуть бути цікаві для польського бізнесу. 

Як запевнила Державний секретар Міністерства розвитку та регіональної політики, Уповноважений Уряду Республіки Польща в Україні Ядвіга Емілевич, Польща не чекає на закінчення війни, а намагається відбудовувати Україну вже сьогодні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ