Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у Львові запрацювала безготівкова оплата ще на трьох маршрутах

Від сьогодні, 3 жовтня, безготівкова оплата стала доступною на маршрутах №11, №58 та №59. Відтак, пасажири цих маршрутів зможуть обрати для себе зручний спосіб оплати за проїзд: або банківською картою чи пристроєм з NFC, або звично – готівкою.
Фото ЛМР

Про це повідомили у львівській міськраді.  

Маршрути №11, №58 та №59 обслуговують приватні перевізники, на лініях працюють невеликі автобуси.

Таким чином, на сьогодні, безготівкова оплата діє на дев’ятьох міських маршрутах - №№1А, 3А, 5А, 10, 11, 39, 58, 59 та 62.

Додамо, що вже з п’ятниці, 6 жовтня, безготівкова оплата діятиме на ще одному маршруті  - №61. 

Як зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, запустити безготівкову оплату на усіх міських маршрутах планують до кінця року.

«Поступово нарощуємо оберти, долучаємо нові маршрути та будемо виходити на те, аби охопити всю нашу мережу громадського транспорту безготівковою оплатою.

Я думаю, що до кінця року етап безготівкової оплати ми маємо запустити на всьому громадському транспорті.

Зараз нам ще необхідно відточити деякі технічні моменти. Слід розуміти, що з кожним новим маршрутом, де  впроваджуємо безготівкову оплату, ми вилучаємо готівку у водія і вводимо її в прозору площину. Цей етап дасть можливість цілком детінізувати сферу перевезень у громадському транспорті, побачити, який є облік, які є валідації по кожному з маршрутів та по кожному автобусу. І вже коли система буде якісно працювати, і водії будуть навчені, і у пасажирів буде можливість розрахуватися різними способами, ми зможемо перейти на етап оплати транспортної роботи перевізникам», - зазначив Олег Забарило.

Посадовець додав, що проблемним питанням у процесі впровадження е-квитка є взаємодія з компанією-підрядником «Мікроелектроніка». «Вони працюють дистанційно у Чехії, контрактом не передбачено те, що вони приїдуть сюди і будуть допомагати нам усувати технічні недоліки, зокрема, в частині звітності, що зараз необхідно для внутрішньої комунікації з перевізниками», - пояснив Олег Забарило.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ