Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сьогодні у Палаці мистецтв відкриють виставку живопису художниці і волонтерки Тетяни Думан

Сьогодні, 19 листопада, о 15:00, відкриється персональна виставка живопису Тетяни Думан, української художниці, мистецтвознавиці, активістки Помаранчевої революції та Революції гідності, волонтерки. Її ангелів і святих можна буде побачити на виставці у Палаці мистецтв у рамках Осіннього салону.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

"У мене мурашки по шкірі і передвиставковий мандраж.... Таніна виставка вже як маленький потяг — нестримно набирає обертів. Картини збираються, рамуються, розвішуються, щоб показатися вам всім на ясні очі. Експозиція висітиме 3-4 тижні і десь в цих часових межах ми ще зробимо презентацію її монографії і каталогу виставки", - зізнається рідна сестра художниці і співорганізаторка виставки Василина Думан.

Довідка

Тетяна Михайлівна Думан-Скоп — українська художниця, мистецтвознавиця, активістка Помаранчевої революції та Революції гідності, волонтерка, багаторічна учасниця творчого об’єднання "Кактус", організаторка благодійних і мистецьких проєктів, координаторка постійного аукціону «Митці – воїнам». Представниця хвилі відродження сучасного українського сакрального мистецтва. Роботи художниці зберігаються в державних збірках і численних приватних колекціях в Україні та світі (Польща, Німеччина, Іспанія, Литва та інші). Близько десятка робіт художниці відібрав для фондів Львівської галереї мистецтв Герой України Борис Возницький.

Наприкінці літа 2019 р. художниці діагностували рак — гліосаркому головного мозку. Внаслідок важкої хвороби звільнилася із займаної посади і зосередилася на творчості та лікуванні. У 2020 році 29 жовтня померла в лікарні Любліна. Похована у Миколаєві Львівської області на місцевому цвинтарі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ